Strony

wtorek, 11 grudnia 2007

RSA II, funny thing

Today I tried to solve the problem with RSA II card (sometimes it does not show anything), and I find sth like that on IBM Support site:

Symptom:
When a user logs in remotely to the IBM Remote Supervisor Adapter (RSA) Web interface and launches the remote control option, an applet window will open but no graphics will be displayed on the window. There may be repeated attempts to launch remote control (graphics), but no video data will be displayed.

Solution (the "funny" one):
It is assumed that the RSA and the server were restarted (i.e. rebooted) in order to resolve this issue, but the problem still persists. To resolve this issue, power must be removed from the RSA. This usually requires removing power to the entire system (i.e. unplugging the box). Wait about 20 seconds, then restore power to the system and restart it. This will clear the issue discussed above.

Sorry, but it smells like windows, and "what if windows were a car":

Occasionally your car would die on the freeway for no reason. You would have to pull over to the side of the road, close all of the windows, shut off the car, restart it, and reopen the windows before you could continue. For some reason you would simply accept this.


RSA II





I think that power off and power on (ohhh sorrry, not only power on and power off, just pull off the cables!!!) - is no solution (notice that RSA card is used only if the operating system does not response - so for me it is critical situation, and usually if you have no phisical access to the server) . I writed and e-mail to the IBM support, to fully solve the problem.

0 komentarze: